Fuck it & let it go - Myriam
3.7.17

Fuck it & let it go

Iedere dag is als een blanco pagina die je kunt vullen met de mooiste tekeningen.

Waarom begin ik mijn weekend dan met een to do-lijstje in plaats van een blanco pagina? Ik wil ook die mooie tekeningen!

Ik stel voor mezelf altijd doelen. Ze geven mijn leven richting. Het geeft mij een bevredigend gevoel wanneer ik iets kan doorstrepen op mijn to do-lijstje. Ik vind het fijn om ergens naartoe te werken: de persoon die ik wil zijn, iets wat ik wil bereiken of datgene waarvoor ik spaar.
Soms heeft het leven echter andere plannen. Hoe goed ik mijn best ook doe, soms loopt het anders. In plaats van mij dit aan te trekken, zeg ik voortaan 'fuck it'.

Fuck it, John Parkin

Door regelmatig 'fuck it!' te roepen kun je jouw gestreste en propvolle leven met een glimlach tegemoet zien. Dat beweert John Parkin alleszins in zijn boek 'Fuck it, loslaten, ontspannen en gelukkig zijn'. Een grappig zelfhulpboek dat je niet te serieus mag opvatten. De Fuck it-methode is geen baanbrekende oplossing, maar helpt je wel om het leven te relativeren. Je moet niet zoeken naar meer, maar juist naar minder.

Less is more.

Alles wat er voor ons toe doet maakt deel uit van ons plan van het leven - en wij verwachten dat het leven zich daaraan houdt. Ha, het leven heeft daar een ander idee over!

Ik ga met een 'alles of niets' mentaliteit door het leven. Als ik ergens voor ga, dan is het voor 100%. Hierbij leg ik mijn lat hoog, soms te hoog waardoor ik het mezelf moeilijk maak. Er kan immers altijd iets gebeuren dat ik niet in de hand heb. Faalangst komt om het hoekje kijken, terwijl ik op die momenten gewoon moet beseffen dat ik ook onder de lat door kan stappen.

Minder druk op mezelf leggen en mij meer focussen op datgene wat er echt toe doet, dat is mijn plan. Als je er niets aan kan veranderen, heeft het ook geen zin om je er druk over te maken. Elsa's advies: let it go!

Kan jij goed relativeren? Of leg je jezelf soms ook druk op?

Dit vind je misschien ook leuk:

3 reacties

 1. Hahaha, ik kan heel goed relativeren en reflecteren. Maar daarbij leg ik mijzelf van alles op. Al die adviezen zijn geweldig, maar ze internaliseren is van een andere orde. Bewustwording doet in ieder geval al veel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ben het helemaal met je eens. Soms lukt het om iets los te laten en soms blijft de plaat even hangen.

   Verwijderen
 2. moet ik ook nog ferm oefenen...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje.
Thank you for leaving a comment.